JUDO

Judo werd aan het einde van de 19de eeuw ontworpen door Jigoro Kano. De basis was het jiu jitsu, een vechtsport waarmee een tegenstander zonder gebruik van wapens kon worden gedood.

Kano geloofde dat als je lichaam en geest in balans brengt, je zo een goed mens kan worden die een zinvolle bijdrage aan de maatschappij levert. Hij haalde de gevaarlijkste technieken uit het jiu jitsu, ontwierp een systeem van worpen en houdgrepen en koos twee basisprincipes voor zijn 'judo': seiryokuzenyo, het idee dat je energie zo doelmatig mogelijk moet gebruiken en jitakyoei, het idee dat je als individu alleen niets kan bereiken, er is altijd samenwerking nodig en het gemeenschappelijk welzijn staat voorop.

judo-training-oirschot

Jan Snijders, achtste Dan, is een alom bekend judoka. Tijdens zijn actieve periode als wedstrijdjudoka heeft hij deelgenomen aan alle bekende grote toernooien zoals de Olympische Spelen in 1964. Jan Snijders werd o.a. Europese Kampioen in 1962 in Essen. Jan Snijders is thans Refereeing Director = hoofd scheidsrechters van de Europese Judo Unie maar geeft ook judoles in Oirschot, Bladel, Deurne en Gemert.

judo-school-Jan-Snijders

U bent altijd welkom voor een gratis proefles (geen afspraak nodig).
Voor informatie: Jan Snijders tel.: 040-2834883
judo-school-Jan-Snijders
copyright 2005 JudoInfo.Com